Saturday, May 21, 2011

«Νυστέρι» στα προνόμια των ακτινολόγων

www.protothema.gr 


 












Τέλος στην προνομιακή μεταχείριση των ακτινολόγων του ΕΣΥ θα επιχειρήσει να βάλει ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος ανακοίνωσε ότι θα επανεξεταστεί το θέμα της πολύμηνης άδειας που λαμβάνουν ετησίως, προκαλώντας έτσι τεχνητά κενά και δραματικές καθυστερήσεις στο σύστημα δημόσιας υγείας.

Το θέμα συζητήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης συνάντησης της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας με τους διοικητές των νοσοκομείων, καθώς και τους προέδρους των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) της χώρας στο ΕΚΕΠΥ.



Ο υπουργός ανέφερε ότι οι ακτινολόγοι που απασχολούνται στα δημόσια νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας λαμβάνουν συνολικά 95 ημέρες άδειας το χρόνο, καθώς και 84 ημέρες ως ρεπό, παρατηρώντας μάλιστα ότι πρόκειται για «ακραίες καταστάσεις, που ευτυχώς δεν αφορούν μεγάλη μερίδα εργαζομένων στο ΕΣΥ». Σημειωτέον, φυσικά, ότι αυτές οι ημέρες άδειας και ρεπό προβλέπονται πανευρωπαϊκά για όλους τους ακτινολόγους.

Υπογράμμισε ωστόσο ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να ανατραπεί άμεσα αυτό το ευνοϊκό καθεστώς απασχόλησης των ακτινολόγων, με την κατάθεση σχετικής τροπολογίας στο νομοσχέδιο για τις μεταμοσχεύσεις και τη δωρεά οργάνων.

0 comments:

Post a Comment

Copyright © 2014 ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΚΑ ΝΕΑ - RADIOLOGY NEWS