Monday, May 30, 2011

Ανοικτή πρόσκληση απο Πανελληνιο Συλλογο Τεχνολογων Ακτινολογων



Ανοικτή πρόσκληση,
Αγαπητοί επαγγελματίες στην Ιατρική απεικόνιση, ακτινοθεραπεία, πυρηνική Ιατρική,
Συνάδελφοι τεχνολόγοι ακτινολόγοι, χειριστές ακτινολογικού,
Συνεργάτες ακτινολόγοι γιατροί,ακτινοθεραπευτές, πυρηνικοί γιατροί,
Συνεργάτες νοσηλευτές των τμημάτων ιοντιζουσών ακτινοβολιών,
Βρισκόμαστε μπροστά σε μια κρίσιμη καμπή που έρχεται να ξεθεμελιώσει οτιδήποτε καθιστά αντισταθμιστικό παράγοντα στην επικινδυνότητα της ενασχόλησής μας με την ιοντιζουσα και μη ιοντίζουσα ακτινοβολία.


Αγαπητοί φίλοι και συνάδελφοι,
Η ακτινολογική άδεια απουσίας από την εργασία μπορεί να μην μειώνει την στατιστική πιθανότητα ανάπτυξης κακοήθους νόσου στον επαγγελματικά εκτιθέμενο, αλλά αποτελεί αδιαμφισβήτητα ένα αντισταθμιστικό παράγοντα -κίνητρο –για την εργασία στους χώρους αυτούς.
Δεν υποστηρίζουμε ότι με την ακτινολογική άδεια περιορίζεται ο κίνδυνος από την ακτινοβολία, ούτε πέφτουμε στην αντι-επιστημονική άποψη της «από-ακτίνωσης», που φυσικά κάποιοι είπαν και προκαλούν χαμόγελο συμπάθειας.
Υποστηρίζουμε την εργασιακή –νομική άποψη της ύπαρξης της ακτινολογικής άδειας απουσίας ως αντιστάθμισμα στην επικινδυνότητα της εργασίας μας, μιας εργασίας που περιέχει τον αλτρουισμό ότι για κάθε ποσότητα ακτινοβολίας που παίρνει ο /η εξεταζόμενος/η, ένα μικρό ποσό σκεδάζεται και στο δικό μας σώμα, που καθόλου δεν την χρειάζεται.
Ο υπουργός της υγείας με την βοήθεια των ΜΜΕ σαν ταύρος σε υαλοπωλείο καταργεί κάθε αντιστάθμισμα σε μια επικίνδυνη επαγγελματική απασχόληση.
Αξιώνουμε, να συζητήσει μαζί με τους επαγγελματικούς μας φορείς τις απόψεις της κυβέρνησης και να αντιπροτείνει μέτρα αντικατάστασης του αντισταθμίσματος που επιχειρεί να καταργήσει. Κάθε άλλη πρακτική μας βάζει αναγκαστικά απέναντί του, και αυτό δεν είναι προς το συμφέρον ούτε των ασθενών μας, ούτε του νοσοκομειακού έργου, και τέλος ούτε του συμφέροντος του κοινωνικού συνόλου.
Αρκετές αναστατώσεις υφίστανται οι πολίτες αυτής της χώρας όλο αυτό τον καιρό, λίγη συνεργασία και συζήτηση πριν δραματικά εξαγγείλει ο υπουργός πράγματα , ίσως βοηθούσε παρά θα όξυνε την κατάσταση.
Συνάδελφοι, σας καλούμε την Τετάρτη 1.Ιουνίου , στο αμφιθέατρο του Αγία Σοφία, για να συζητήσουμε την αντιμετώπιση της κατάστασης.
Το Δ.Σ. του ΠΑΣΤΑ

0 comments:

Post a Comment

Copyright © 2014 ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΚΑ ΝΕΑ - RADIOLOGY NEWS